Nagy Egri Borműhely Kóstoló – Egri Bikavér En Primeur

Különleges kóstolóra hívjuk a vörösborrajongókat az Egri borvidékre. Ezen az eseményen vendégeink ugyanis még nyilvános bemutatásuk előtt kóstolhatják meg a 2021-es évjárat superior és grand superior egri bikavéreit, párba állítva ugyanezen borok korábbi, már forgalomban lévő évjárataival.

Egyedülálló élménynek ígérkezik a kóstoló több szempontból is:

– Átfogó képet ad a kiemelkedőnek ígérkező 2021-es évjárat top egri bikavéreiből.

– Olyan állapotukban kóstolhatják meg a vendégek ezeket a borokat, amelyek a közönség számára szinte soha nem érhetőek el: még megjelenésük előtt!

– Az már csak hab a tortán, hogy a résztvevők elmélyíthetik tudásukat az évjáratok és az egri dűlők karakterében azáltal, hogy a bikavér minták mellett megízlelhetik azok palackba töltött elődeit is.

Az Egri Borműhely az őszi csúcsrendezvényére meghívja borász társait is az Egri borvidékről, így a vendégek még szélesebb szortimentet kóstolhatnak végig.

A kóstolón a következő pincészetek vezetői mutatják be legkedvesebb boraikat:

Almagyar Érseki Szőlőbirtok, Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Gál Lajos Pincészete, Gál Tibor Pincészet, Juhász Testvérek Pincészete, Kovács Nimród Winery, Ostoros Családi Pincészet, Petrény Winery, St. Andrea Szőlőbirtok, Szuromi Családi Birtok, Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, Tóth Ferenc Pincészet, Varsányi Pincészet, Villa Völgy Pincészet, Villa Wanda Bormanufaktúra

Mesterkurzusok:

Wine and Dine mesterkurzus I.: friss évjáratú egri bikavérek és a világ kedvenc fogásai

A mindennapokban egy borkedvelő számára az egri bikavér egyik legfontosabb tulajdonsága – amellett, hogy finom –, hogy kifejezetten sokféle étel mellé lehet párosítani. Macsinka János, a Macok Bisztró séfje ennek bizonyítására a világ kedvelt fogásait varázsolja a tányérunkra, amelyek mindegyike mellé 2-2 aktuális, piacon lévő évjáratú bikavért kóstolhatnak a mesterkurzus vendégei, hogy kiválasszák, nekik melyik passzol a legjobban.

Ételek:

Libarilette, gombafőzelék
Mini angus burger, karamellizált hagyma
Faszenes bükki sajt, vörösboros szilva

Borok:

Szuromi Családi Birtok – Egri Bikavér Superior 2021
Böjt Borászat – Egri Bikavér Superior 2019
Juhász Testvérek Pincészete – Egri Bikavér Prémium Selection 2019
Kovács Nimród Winery – Rhapsody Egri Bikavér 2018
Varsányi Pincészet – Egri Bikavér Superior 2018
Villa Wanda Bormanufaktúra – Egri Bikavér Classicus 2018

Wine and Dine mesterkurzus II.: érlelt egri bikavérek a bisztrókonyhában

Csak a világ igazán komoly borvidékeire jellemző, hogy képesek hosszan érlelhető borok készítésére. Az egri bikavér esetében a hűvös klíma, az ásványokban gazdag vulkanikus talaj és a kékfrankosalapból fakadó határozott savgerinc teszi hosszúvá és fejlődővé az életpályát. Ezekhez a piacon már nem elérhető évjáratokhoz Macsinka János, a Macok Bisztró séfje a helyi hagyományokból táplálkozó, izgalmas fogásokat helyez a tányérra.

Ételek:

Véres hurka, gránátalma
Marhapofa, lencse
Kacsamell, lila káposzta, birs

Borok:

Eszterházy Károly Katolikus Egyetem – Egri Bikavér Classicus 2016
Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok – Egri Bikavér Grand Superior Nagy-Eged 2016
Kovács Nimród Winery – Egri Bikavér Superior 2013
Petrény Winery – PADOK Egri Bikavér 2011
Tóth Ferenc Pincészet – Egri Bikavér Válogatás 2009
Almagyar Érseki Szőlőbirtok – Egri Bikavér 1997

Wine and Dine mesterkurzus III.: egri bikavér grand superior és az erdő ajándékai

Az Egri borvidék egyediségét legmagasabb fokon a dűlőszelektált, grand superior egri bikavérek tudják megjeleníteni. Ezért a hat top bikavér mellé kínált fogásokhoz Macsinka János, a Macok Bisztró séfje egy olyan inspirációs forráshoz fordult, amely minden megjelenési módjában szintén egyedi és megismételhetetlen: az erdőhöz.

Ételek:

Szarvastatár, bab, vargánya
Muflongerinc, céklák, áfonya
Vadpástétom, hecsedli, borzselé

Borok:

Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok – Egri Bikavér Grand Superior Öreghegy 2020
Gál Lajos Pincészete – Egri Bikavér Grand Superior Sík-hegy 2019
Gál Tibor Pincészet – Egri Bikavér Grand Superior Pajados 2018
St. Andrea Szőlőbirtok – Egri Bikavér Grand Superior Nagy-Eged Dűlő 2018
Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok – Egri Bikavér Grand Superior Nagy-Eger 2018
Soltész Borbirtok – Soltész Egri Bikavér Grand Superior Pajados-Dűlő 2017

Időpont:

2022. október 22. (szombat)
Sétálókóstoló: 14:00-21:00
Mesterkurzus I.: 15:30-16:30
Mesterkurzus II.: 17:30-18:30
Mesterkurzus III.: 19:30-20:30

Helyszín:

Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok (3300 Eger, Bolyki völgy)

Jegyek:

Sétálókóstoló: 5 900 Ft
Mesterkurzus I.: 5 900 Ft
Mesterkurzus II.: 5 900 Ft
Mesterkurzus III.: 6 900 Ft

Az online jegyvásárlás: https://www.egribormost.hu/events/nagy-egri-bormuhely-kostolo-egri-bikaver-en-primeur/

A rendezvény helyszínén a Macok Bisztró csapata által elkészített fogásokat lehet megvásárolni.

Címkék:

#enprimeur

Bortkóstolunk.hu – A Hét Bora a Kovács Nimród Winerytől

#AHétBora a Kovacs Nimrod Winery 2019-es Cool Cuvée-je ezúttal a Bortkostolunk ajánlásával: “A Pinot Noirra épülő bor méltán érdemelte ki a “borok királya” elnevezést. A pompás zamatú, mélyvörös rubint színű bor ízharmóniája leginkább meggyre,…

VINCE – Kedvenc furmintok között a KNW Sky Furmintja

A tematikus Furmint Február hónap végére a VINCE csapata összegyűjtötte kedvenc, nem tokaji furmintjait. Egri bor is van a listán, a Kovacs Nimrod Winery 2017-es évjáratú Sky Furmintja! #egribormost

Borrajongó – St. Andrea Örökké Egri Csillag Superior 2020

Hamarosan itt van újra az Egri Csillag Hét 2023. Tavaly az első alkalommal, amikor közös csillagozásra hívták az egri borászok a borkedvelőket, a Borrajongó blog nem kisebb borral vágott neki a tavaszi ünnepnek, mint…

Tóth Ferenc Pincészet – Egri Csillag 2022

Az idei év különleges lesz a Tóth Ferenc Pincészet életében, és bár még épp most kezdődött el, tele vannak tervekkel. A tavaszt a pincészet friss, 2022-es évjáratú Egri Csillag borával csalogatják. #egribormost

Ihatóbb.hu – Egri Bikavér En Primeur

“Az Egri Borműhely egy kísérleti jellegű mesterkurzussal készült a legnagyobb örömünkre. Kilépve a hagyományos mesterkurzusok statikus kereteiből egy játékra invitálták a résztvevőket. Interaktívan minden egyes bor és étel párosítás után értékeltük annak sikerességét. Macsinka…

@facebook: Síkhegy

A Síkhegy Eger egyik legkiválóbb, legegyedibb sajátosságokkal bíró dűlője. Fontos, hogy a legjobb vulkanikus alapkőzettel rendelkező termőterületként tartják számon már hosszú ideje. Mi azt tapasztaljuk, hogy a legkomplexebb, mély, kerek borok innen szüretelhetők. A…

Érdekelnek az egri borok?
Szívesen vennél részt boros programokon?
Kíváncsi vagy exkluzív interjúinkra?
Szeretsz bor társaságában főzni?

    A Feliratkozom a hírlevélre gomb megnyomásával hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez, az Adatkezelési tájékoztatót megismertem.

    Országos Bortúra – Utazz az Egri borvidékre!

    Akár még a téli hónapokra, akár már tavaszra vagy nyárra tervezed az utazásaidat, az Országos Bortúra felületeit érdemes böngészned. Borkóstolókat fedezhetsz fel itt a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtokhez, a Gál Tibor & Fúzióhoz, a…