St. Andrea Szőlőbirtok
AGAPÉ Nagy-Eged-hegy Egri Bikavér Grand Superior 2017

A St. Andrea Szőlőbirtok törekvésének fókusza az egri termőhelyet, hagyományt, és adottságokat kifejező, korszakos stílusú borok megtermelése, mint az egri csillag és az egri bikavér.

Nagy bor Eger csúcs termőterületéről. Nagyon gazdag, összetett és egyedi aromatikával rendelkező vörösbor. Rengeteg érett fanyar gyümölccsel (áfonya és fekete ribizli), mely ásványos vonallal egészül ki, mint a grafit és kovakő. A kortyban szép egyensúly és lendületes sav érzet, mely rendkívül hosszú lecsengéssel távozik.

  • Szőlőfajták: Kékfrankos 34%, Merlot 22%, Syrah 22%, Pinot noir 17%, Kadarka 5%
  • Termőterület: Eger, Nagy-Eged-hegy dűlő
  • Érlelés: 30 hónap fahordó
  • Sav: 6,1 g/l
  • Alkohol: 15,0 %
  • Cukor: 1,4 g/l
  • Partnereink: Bortársaság

Egri bikavér a világ legjobb ötven bora között

Az Egri borvidék felkerült a borvilág térképére: a St. Andrea Nagy-Eged dűlő Egri Bikavér Grand Superior 2017 a világ 50 legjobbja között szerepel a Decanter World Wine Awardson.

A versenyt idén már 18. alkalommal rendezték…

@facebook: A szüret pillanatai a St. Andrea Borászatnál

Javában zajlik a szüret a St. Andrea Borászatnál is! Gyönyörű fürtök és csodás pillanatok!

Őszi ételek egri bikavérhez: erdei gombás marharagu galuskával recept

Ez a recept akkor az igazi, ha többféle gomba hozzáadásával készül. Ha nem tudunk a piacon frisseket vásárolni, akkor megteszi egy fagyasztott keverék is. Annyi biztos, hogy egy szemig el fog fogyni. Az Áldás…