Tóth Ferenc Pincészet
Kékfrankos rosé „Márton napi” 2021

Minden évben a pince első új bora a Márton napi rosé bor. Hagyományosan november elején palackozzuk. A november nekünk erről a borról szól. Minden libás ételhez illik. Kékfrankos szőlőből készítjük, mert Egerben a kékszőlők közül a legfontosabb a kékfrankos.

Intenzív, gyümölcsös, friss illatú bor, ízében szamóca, málna, feszes lecsengés.

  • Szőlőfajták: Kékfrankos
  • Termőterület: Cigléd, Nagy-Galagonyás
  • Érlelés: rövid, acélhordóban
  • Sav: 6,4 g/l
  • Alkohol: 12,94 %
  • Cukor: 0,6 g/l
  • Partnereink: Veritas Borkereskedés

@instagram: így kezdődött a szüret Tóth Ferencéknél

Elkezdődött az egyik legkedvesebb, legjobban várt időszak az évben! A 2020-as szüret első napja, Cserszegi Fűszeressel.

Őszi ételek egri bikavérhez: sütőtökös-babos vegán egytálétel recept

A sütőtök nem csak pitébe és levesbe való, remek alapja lehet egy tartalmas egytálételnek is. Ebbe a verzióba húst sem tettünk, de ha úgy gondoljuk, pár karika kolbász nem árthat neki. Ehhez a tartalmas,…

Bortkóstolunk – Tóth Ferenc Pincészet Egri Leánykát kóstolunk

Kíváncsi vagy milyen aromák jellemzik Tóth Ferenc Pincészet 2020-as Egri Leányka borát, milyen eljárással készült és milyen ételekhez ajánlják?