Tóth Ferenc Pincészet
Kékfrankos rosé „Márton napi” 2021
Minden évben a pince első új bora a Márton napi rosé bor. Hagyományosan november elején palackozzuk. A november nekünk erről a borról szól. Minden libás ételhez illik. Kékfrankos szőlőből készítjük, mert Egerben a kékszőlők közül a legfontosabb a kékfrankos.
Intenzív, gyümölcsös, friss illatú bor, ízében szamóca, málna, feszes lecsengés.
- rozé
- száraz
-
könnyedtestes
Ajánljuk:
Friss saláták, Márton napi levesek, libás ételek- Buli
- Szőlőfajták: Kékfrankos
- Termőterület: Cigléd, Nagy-Galagonyás
- Érlelés: rövid, acélhordóban
- Sav: 6,4 g/l
- Alkohol: 12,94 %
- Cukor: 0,6 g/l
- Partnereink: Veritas Borkereskedés
@instagram: így kezdődött a szüret Tóth Ferencéknél
Elkezdődött az egyik legkedvesebb, legjobban várt időszak az évben! A 2020-as szüret első napja, Cserszegi Fűszeressel.
Őszi ételek egri bikavérhez: sütőtökös-babos vegán egytálétel recept
A sütőtök nem csak pitébe és levesbe való, remek alapja lehet egy tartalmas egytálételnek is. Ebbe a verzióba húst sem tettünk, de ha úgy gondoljuk, pár karika kolbász nem árthat neki. Ehhez a tartalmas,…
Bortkóstolunk – Tóth Ferenc Pincészet Egri Leánykát kóstolunk
Kíváncsi vagy milyen aromák jellemzik Tóth Ferenc Pincészet 2020-as Egri Leányka borát, milyen eljárással készült és milyen ételekhez ajánlják?