Őszi ételek egri bikavérhez: Camembert-es quiche

A quiche gyakorlatilag egy sós pite, ami minden napszakban megállja a helyét, de egy pohár egri bikavérrel és némi salátával körítve tökéletes vacsora is lehet belőle. A francia ihletésű fogáshoz a Soltész Borbirtok 2017-es évjáratú Egri Bikavér Grand Superior borát ajánljuk, amelynek minden alapanyaga a Pajados-dűlőről származik. 

Tipp: süthetjük kerek piteformában, de ez a hosszúkás verzió is jól áll neki. 

Hozzávalók:

a tésztához:

200 g liszt
100 g hideg vaj
4-6 kanál hideg víz
vagy
1 csomag kész quiche-tészta 

a töltelékhez:

120 g camembert
200 g főzőtejszín
1 kisebb cukkini
10-15 szem kisebb paradicsom
4 db tojás
1-2 csepp folyékony édesítőszer

tarka bors
Cayenne-bors

Elkészítés:

Morzsoljuk össze a vajat a liszttel, és adjuk hozzá kanalanként a hideg vizet, míg jól gyúrható, kemény tésztát nem kapunk. Tegyük fél órára hűtőbe.

Nyújtsuk ki vékonyra, és egyengessük el a sütőformánkban. Tegyük hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük.

Keverjük össze a tojást a tejszínnel, az édesítővel, a fűszerekkel és a felkockázott camembert sajttal. Öntsük a tésztára a keveréket. A cukkini- és a paradicsomszeleteket a legutolsó lépésként rendezzük el a quiche tetején. Annyi zöldséget tegyünk rá, hogy a töltelék szinte teljesen a tészta széléig érjen.

Tegyük 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe, és süssük 40 percig. Ha túlságosan megpirulna a teteje, az utolsó 15-20 percre fedjük le sütőpapírral.

Várjuk meg, míg kihűl, mielőtt szeletelnénk.

Recept és fotó: Vass Adrienn / Rókaland vlog

Bortkóstolunk.hu – A Hét Bora a Kovács Nimród Winerytől

#AHétBora a Kovacs Nimrod Winery 2019-es Cool Cuvée-je ezúttal a Bortkostolunk ajánlásával: “A Pinot Noirra épülő bor méltán érdemelte ki a “borok királya” elnevezést. A pompás zamatú, mélyvörös rubint színű bor ízharmóniája leginkább meggyre,…

VINCE – Kedvenc furmintok között a KNW Sky Furmintja

A tematikus Furmint Február hónap végére a VINCE csapata összegyűjtötte kedvenc, nem tokaji furmintjait. Egri bor is van a listán, a Kovacs Nimrod Winery 2017-es évjáratú Sky Furmintja! #egribormost

Borrajongó – St. Andrea Örökké Egri Csillag Superior 2020

Hamarosan itt van újra az Egri Csillag Hét 2023. Tavaly az első alkalommal, amikor közös csillagozásra hívták az egri borászok a borkedvelőket, a Borrajongó blog nem kisebb borral vágott neki a tavaszi ünnepnek, mint…

Tóth Ferenc Pincészet – Egri Csillag 2022

Az idei év különleges lesz a Tóth Ferenc Pincészet életében, és bár még épp most kezdődött el, tele vannak tervekkel. A tavaszt a pincészet friss, 2022-es évjáratú Egri Csillag borával csalogatják. #egribormost

Ihatóbb.hu – Egri Bikavér En Primeur

“Az Egri Borműhely egy kísérleti jellegű mesterkurzussal készült a legnagyobb örömünkre. Kilépve a hagyományos mesterkurzusok statikus kereteiből egy játékra invitálták a résztvevőket. Interaktívan minden egyes bor és étel párosítás után értékeltük annak sikerességét. Macsinka…

@facebook: Síkhegy

A Síkhegy Eger egyik legkiválóbb, legegyedibb sajátosságokkal bíró dűlője. Fontos, hogy a legjobb vulkanikus alapkőzettel rendelkező termőterületként tartják számon már hosszú ideje. Mi azt tapasztaljuk, hogy a legkomplexebb, mély, kerek borok innen szüretelhetők. A…

Érdekelnek az egri borok?
Szívesen vennél részt boros programokon?
Kíváncsi vagy exkluzív interjúinkra?
Szeretsz bor társaságában főzni?

    A Feliratkozom a hírlevélre gomb megnyomásával hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez, az Adatkezelési tájékoztatót megismertem.

    Országos Bortúra – Utazz az Egri borvidékre!

    Akár még a téli hónapokra, akár már tavaszra vagy nyárra tervezed az utazásaidat, az Országos Bortúra felületeit érdemes böngészned. Borkóstolókat fedezhetsz fel itt a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtokhez, a Gál Tibor & Fúzióhoz, a…