Varsányi Pincészet
Grand Selection Rosé Cuvée 2021

A borvidéken az elsők között kezdtünk el rosét készíteni. Szinte az összes kékszőlő fajtából készítettük már a nyár kedvenc slágerét. 

 

A rosé az egyik legjobban menő termékünk, így az összes termékcsaládunkban van 1-2 rosé fajta. A legkönnyedebtől egészen a műértőknek szánt tételekig.

 

A rosé az a bor, ami nem hiányozhat a családi összejöveteleinkről. Amikor összejövünk, akkor ez az a tétel, ami igazán összehozza a generációkat, kisimítja a különbségeket.

Friss, üde, reduktív rosé bor található e palackban. Illatában az erdei szamóca és a fekete ribizli jegyei fedezhetők fel, íze az érett eperre jellemző. Hosszú lecsengésű, karakteres, ropogós savszerkezetű, frissítő bor.

  • rozé
  • száraz
  • könnyedtestes
  • Ajánljuk:

    Málnás, feta sajtos rukkola salátához vagy bármilyen könnyed, nyári salátához.
  • Ajándék, piknik, hajókázás.
  • Megveszem a pincészet webshopjában

  • Szőlőfajták: Cabernet sauvignon, Merlot, Kékfrankos
  • Érlelés: palackos
  • Sav: 5,4 g/l
  • Alkohol: 12,95 %
  • Cukor: 3 g/l
  • Partnereink: Dűlő Chocolate&Wine Eger, Borháló Kazincbarcika, Chez Hanna Budapest, Kertem Budapest, Selection Borszaküzlet és Kávézó Budapest

@facebook: Varsányi Katalin kedvenc egri dűlője

A verpeléti Szent János-dűlőről mesél Farkasné Varsányi Katalin, a Varsányi Pincészettől. Fedezd fel velünk az Egri borvidék különleges termőterületeit!

Egy egri borászatban a házasítás az egyik legizgalmasabb munka

Bemutatjuk az Egri Borműhely új tagját, a Varsányi Pincészetet. A közelmúltban harmincadik születésnapját ünneplő, Verpeléten található pincészet történetéről, legfontosabb borairól a borászat kereskedelmi és marketingfeladataiért felelős Farkas Gedeont kérdeztük.

Miért tartottad fontosnak az Egri Borműhelyhez…

Egri csillag, a tavasz bora – gersli kacsamájjal recept

A kacsamáj mennyei alapanyag, hát még ha hízottat szerez be az ember! Ilyenkor nem érdemes elaprózni, mindenképpen szép szeleteket kell sütni belőle. Hogy semmi se vesszen el, mi a zsírját a köretünk alapjának tekintettük….